• Brett urval av figurer

 • Alltid licensierade Originalprodukter

 • Snabba leveranser

   
Sök

Disneyfigurer

Underkategorier

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 1 - 60 av 150 produkter

  produktlista

  Disneyfigurer - samarfigurer

  Disney grundades av bröderna Walt och Roy Disney den 16 oktober 1923. Fram till 1986 hette företaget Walt Disney Productions. Disneys äldsta och mest påkostade animationsstudio går i dag under namnet Walt Disney Feature Animation, och de filmer som skapats av den marknadsförs i regel som "Disneyklassiker" Det är härifrån vi fått våra mest älskade filmer. Snövit, som var den allra första. Askungen, Lady och Lufsen, Djungelboken, Aristocats, Robin Hood och många, många flera. Det är från dessa filmer figurerna och karaktärerna kommer som vi kallar Disneyfigurer. Ur kortfilmerna har ofta Disneyfigurer skapats som kommit att bli Disneyserier, Exmeplevis Kalle Anka och Musse Pigg. De görs på licens från Walt Disney Company av massor av kreatörer och tecknare runt om i världen.

  Till skillnad mot vad många kanske tror så tecknade eller skrev Walt Disney så gott som aldrig några serier på egen hand, med några få undantag. Likaså har Walt Disney Company, med undantag för åren 1990–1993, aldrig själva producerat några serier. Detta har alltid skett på licens av olika serieförlag.

  I denna kategorin hittar du Disneyfigurer från massor av olika Disneyfilmer och serier. Här hittar du allt från våra populära innevånare i Ankeborg, till Disneyfigurer från en mängd olika filmer. Här finns Disneyfigurer från Disneys olika kortfilmer och långfilmer blandat om vartannat.

  Som ni ser finns det gott om Disneyfilmer att plocka olika roliga karaktärer ur för att göra Disney samlarfigurer